Kola i benen?

Sega och trötta ben.. Segt och trött huvud efter 15 timmars arbetsdag igår.. Men ut kom jag. Nöjd var jag inte men vad kan jag egentligen ställa för krav? Inte många! 

Dagens pass:

Distans: 3 km
Tid: 16,34 min
Snitthastighet: 5,31 min/km
Snittpuls: 174
Maxpuls: 187

Dagens känsla:
Segt. Trött. 

Dagens musik:
LIGHTS - The Listening - fantastiskt bra!

Dagens kilometer:
1: Börjar med en 400 meter lång nerförsbacke.. Sen känns det som om jag står still! Jag var trött efter första km.
2: Den gick bra. Då koncentrerade jag mig på glädjen istället för klockan
3: Sluttar uppför men gick ändå OK. 

 


Garmin - både vän och ibland fiende!


Har du några bra tips på musik?


Toppenpass

Wow! Äntligen! Jippi! 

Är så glad över dagens pass..  För det första är jag glad att jag kom ut, vädret var lagom varmt men solen sken härligt, jag sprang längre än planerat och jag klarade alla backar utan större problem! Sprang till Hallby tur och retur samt 2km-spåret som går där.. Förra gången hade jag ju grannen med mig som kunde vägen men jag hittade! Jag sprang och njöt! Lite tungt i slutet men bet ihop och sprang ändå hem! Underbart härligt att ha ca 2,5 km till en massa löparspår! 

Dagens pass:

Distans: 7,62 km
Tid: 45,23 min
Snitthastighet: 5,57 min/km
Snittpuls: 174
Maxpuls: 183

 


Nu ska jag njuta av en god kvällsmat tillsammans med mina barn! Idag är det en vecka kvar till Tjejmilen! Jag hoppas att jag kan hitta samma flow nästa söndag som jag gjorde idag! Två pass kvar innan "Det stora målet".. 

Hur har din helg varit?

Hallby i nya skor

Dagens pass:
Distans: 5,87 km
Tid: 37,16 min
Snitthastighet: 6,21 min/km
Snittpuls: 168
Maxpuls: 181

Kändes bra, var bra med en massa energi över.. Sprang tillsammans med min granne och hon har varit förkyld och hade svårt att andas ibland.. Så för min del var det ett lugnt pass men kul med sällskap, kul med ny runda och skönt att springa utan krav! 

Det blir Hallby fler gånger! 

Skorna: Mycket sköna! Inget ont under tiden jag sprang, iofs brukar problemen komma vid 6 km.. Tyckte dock jag kände av en av blåsorna (som nu läkt ut men skinnet är ju kvar).. Ska på fotvård nästa fredag innan Tjejmilen och då hoppas jag på underverk! Men BRA skor och BRA strumpor! Update: Det ÄR blåsor! Tror inte det är det gamla, f*n med.. Fördelen är väl att jag inte kände det under tiden jag sprang utan först när jag gick!

Skor, skor, NYA SKOR!

Gissa var jag har varit någonstans?

En liten goodiebag i rätt betydelse!


Åhh, en svart kartong med ränder på!


Där är dom! DÄR ÄR DOM!


SKÖNA! Ska verkligen träningsskor kunna sitta så skönt?


Den fantastiska uppfinning för oss med hallux valgus! Blåvit-randig töjbar "utbuktning"


Ett par löparstrumpor bara råkade hoppa i påsen också! Bara sådär! Ja, jag snodde dom ju inte såklart!



Jag hoppas att skorna kommer att sitta bra.. Nej, inte bra.. Perfekt! Dom är sköna, ger ett ordentligt stöd och DOM ÄR MINA! Hur underbart är det inte? Ja, blå är dom ju också.. Men därför har jag kommit på en slogan:

"Blått är flott och svett är rätt"

Det gick

Jag kunde springa! Jag kunde ha roligt! Solen sken och det var ganska så varmt men jag sprang. Ingen tidspress, kollade på klockan vid 3 km - riktigt dålig tid! Sprang på och njöt av att tycka det var roligt, att inte ha ont i fötterna (som för övrigt var hårt tejpade) och att känna att kroppen ville springa! 

Dagens pass:

Distans: 6,38 km
Tid: 38,22 min
Snitthastighet: 6,01 min/km
Snittpuls: 174
Maxpuls: 191

Satte upp delmål.. Först tänkte jag: Jag ska springa 6 km, men sen tänkte jag springa fram till bron. Därefter uppför backen och sedan fram till farthindret där jag faktiskt stannade! Nöjd att jag orkade peppa mig framåt hela tiden. Hyggligt jämt tempo gissar jag (ska lägga in Garmin i datorn sen).. 

Känns just nu UNDERBART!



Snyggaste bilden? Svettig men GLAAAAD!


Motivation

Försöker motivera mig med att ge mig ut och springa.. Men Åsa: "En liten runda med lite fartökningar".. Det är svårt att förhandla med sig själv..

Har i alla fall roliga saker inplanerade, allt för att göra träningen roligare!

* Löpdejt med Jonna nästa torsdag - sista träningspasset innan Tjejmilen.. Lugnt tempo och prata bort en massa tid!
* Springa tillsammans med grannen om jag bara får tag på henne.. Blir nog i helgen! 
* Tjejmilen - jag hoppas jag hittat tillbaka till glädjen då!
* Nya skor - kanske kanske  nya skor! Köper jag nya skor måste det ju bli roligare! Hoppas Löplabbet ringer idag!

Tror det finns lite bra musik i mp3-spelare.. Rolig musik som Weird al, Svensk pop och något mer roligt som gör att man springer och flinar när man hör det! 

Solen skiner och jag har egentligen ingenting att göra.. Ska tejpa fötterna för att inte få nya blåsor och sen ska jag ta mig sjutton ut på en sväng.. Längtar till Axamos skogar men har ingen bil..

Åhh, härliga Axamo - jag hoppas vi ses snart igen! 

Hur motiverar du dig när du inte riktigt känner dig på topp?

Var är min löparglädje?

Jag har tappat min löparglädje.. Är trött på att ha ont i fötterna och jag är för tillfället trött på en massa saker i övrigt också.. 

Dagens pass:
Distans: 3 km
Tid: 16,43 min
Snitthastighet: 5,34 min/km
Snittpuls: 173
Maxpuls: 186

Det kändes segt.. Det kändes långt och det var ingen glädje.. Dock inte ont i fötterna! Alltid något! Nu ska jag köra korta roliga pass blandat med cykling för att försöka hitta tillbaka till löparglädjen!

Kärlek?


Är detta en ny kärlek? 

Var på Löplabbet igår. Oh my god vilken service! För det första, han förstod mycket väl om jag inte ville köpa ett par nya skor med tanke på att dom gamla endast är fyra månader. När jag frågade: Finns det något att göra åt mina hopplösa fötter svarade han snällt att det ska vi nog ordna! Oh my god igen! Tänk att springa ett lopp utan smärta i fötterna? Att dra på sig ett par skor och det är skönt att ha dom på fötterna?! Går det? 

Ja, enligt denna duktige person fanns det.. Fick fotanalysera mig trots att fötterna var trasiga och det kanske var bra att han såg hur det såg ut.. Sen tog han fram ett par ADIDAS AdiStar Ride 2 W.. Nu är ju inte blå min favoritfärg men just nu struntar jag i om dom så är bajsbruna.. Provade skorna och dom satt skönt! Vänster satt så perfekt medan höger klämde men det kanske inte är så konstigt eftersom den är värst! De fanns inte inne i min storlek så han beställde hem ett par i rätt storlek som ska komma in på måndag och det var absolut inget köptvång (vilket är skönt, det handlar ju ändå om en hel del pengar).. 

Det jag tänker göra på måndag är att provspringa med dessa skor, prova andra skor bara för att utesluta andra alternativ! Något mer jag ska tänka på?

Det som jag tyckte var bäst med dom här skorna var att de hade en speciell funktion just vid fotknölen, jag har ju hallux valgus och värre på höger men skorna anpassar sig perfekt! Så istället för att ha en bredare sko (som jag har nu) så har jag en smalare men som är töjbar precis där jag behöver det.. Helt genialiskt! Så folk utan hallux valgus-problematik kan också använda dom! 

Detta tänker jag på i helgen eftersom jag utesluter löpning :( Vill ju bara komma igång igen men kanske kanske på måndag!? HOPPAS!

Att vara nöjd

Varför känner jag mig inte nöjd över loppet.. Vad var det egentligen som var fel? Visst, tiden var ingen höjdartid men den är ju inte dålig heller.. 

För varför springer jag egentligen? Jag springer för att träffa andra löparintresserade personer, att få äta picknick i det gröna. Jag springer ju för att jag vill må bra, få mer energi och frisk luft! Jag springer för att jag ska bli en friskare människa som får leva ett gott liv! Därför är: 

* Jag är NÖJD över att jag kan springa!
* Jag är NÖJD över att jag kom under 60 min
* Jag är NÖJD över att jag orkade spurta in i mål
* Jag är NÖJD över att jag genomförde loppet trots att varje steg gjorde ont från 4 km.

Jag byggde en massa pannben under gårdagens lopp, jag utmanade mig själv att springa trots smärta, jag orkade springa 10 km trots ofrivillig löpvila innan loppet.. Jag bör vara nöjd, jag ska vara nöjd, jag ÄR nöjd!



Blodomloppet Jönköping 2010


Tom startfålla innan Blodomloppet!


Så var Blodomloppet över för detta år.. Jag vet inte om det bara är jag som är kräsen och aldrig kommer att bli nöjd (för man kan ju alltid bättre).. Men jag vet inte.. Det kändes inte bra.. Men egentligen, när jag tänker tillbaka så är det inte orken eller benen som sätter stopp.. Det är mina himla fötter!! Jag blir TOKIG på dom! Varsin fin blåsa och ömma tånaglar på i princip alla tår.. Vad är fel? 

Men loppet då! Tyckte nog ändå att första delen av banan kändes hyggligt okej.. När 10 km sedan svängde runt Rocksjön kändes det ganska långt eftersom fötterna värkte för varje steg.. Bet ihop men tyvärr hade jag inget tempo.. Pulsen var hög, mycket högre än normalt och det oroade mig efter helgens Midnattslopp där två dog.. Men tungt var det och  jag fick kämpa för varje meter.. I slutet är det en ganska brant backe upp över en bro och där nådde jag nog i stort sett maxpuls.. Helt stum efter men kämpa, kämpa och hade krafter att spurta in i mål.. 

Dagens pass:

Distans: 9,5 km
Tid: 58,38 min
Snitthastighet: 6,10 min/km
Snittpuls: 183
Maxpuls: 195

Så jag är väl nöjd med de förberedelser jag har haft.. Har inte sprungit på 1,5 vecka och knappt kunnat röra mig sedan i torsdags.. Men nu.. Nu gäller det! Jag ska hårdsatsa inför Tjejmilen (om det så bara är 2,5 vecka kvar).. Ska köra intervall, fartlek och springa varierat.. Ska försöka klämma in ett långpass även om det kanske inte blir 10 km.. 

Innan loppet träffade jag finaste Jonna! En supermysig och trevlig tjej och det kändes som om vi har känt varandra hela livet! Ser fram emot fler träffar och löpdejter framöver! 

Ska bli spännande att lägga in Garmin-fakta i programmet och kolla höjdkurvor.. Jag gillar inte backar.. Så framtidsplanen får innefatta backträning! Hallby nästa!! Och apråpå Hallby - träffade min granne som bor mittöver mig som också sprungit.. Nästa vecka ska vi köra Hallby! Skoj med lite sällskap! 




Något suddig bild på medaljen - medaljen uppskattade mycket av mina barn!


Ikväll smäller det...

Mitt startnummer i kvällens Blodomlopp! Ser ut att vara bra siffror! Hoppas på pigga ben som nu efter 1,5 veckas löpvila vill ta revansch och springa som aldrig förr! Efter snart en vecka med riktigt ont i ben och fotleder så är jag taggad över öronen.. Nu SKA jag komma under 60 minuter och helst en bra bit under men det är en annan historia.. 

Jag hoppas på bra väder eller iaf uppehåll, som ni säkert vet bryr jag mig inte alls över att springa i ösregn men själva picknicken efteråt vore ju trevligt om det inte regnade under! 

Idag går jag för övrigt och väntar på att min nya telefon ska komma! Lyckades klicka hem en HTC Desire häromdagen (några minuter efter var dom slut!).. Fun, fun, FUN! Åh, måste ladda min Garmin nu inför loppet.. Igår laddade min man in ny musik i mp3-spelare - jag är ju helt förberedd.. Ja, efter lasagnen i eftermiddag är det så bra som det bara kan bli! Ett plus till, eller rättare sagt ett minus på vågen fick jag uppleva idag! Heja heja!

Är allt på topp hos dig också denna onsdag?

Anmäld

Nu har jag anmält mig till loppet som jag skrev om innan.. Ser fram emot det!

Utklipp från jnytt- De som väljer det längsta alternativet får springa uppför slalombacken två gånger, medan fem kilometersalternativet är lite snällare. De får ta av efter halva backen och behöver bara springa uppför den en gång.

Jag valde 5 km denna gång eftersom jag aldrig sprungit terräng direkt.. Det blir nog sista loppet för 2010..

Lite sugen



Hittade följande: IKHP Salomon Trail Tour 11 september! Ska försöka ordna barnvakt och vara med.. Vill så gärna att det kommer igång lite mer löpklubbar, tävlingar osv i Jönköpingsområdet och då måste man ju stötta det lokala!

Viktig vila

Jag gör faktiskt inget annat än vilar.. Kan knappt gå.. Har så ont i fötterna efter min långpromenad så vila och åter vila! Allt för blodomloppet på onsdag.. Då ska jag slå rekord :) Har insett att tjejmilen kommer bli mycket folk och svårt att ta sig fram så jag ska sätta rekord nu istället och bara ha KUL på Tjejmilen (ja, det ska jag ju ha ändå).. 

Men nu är det alltså vila som står på schemat.. Idag är det mycket bättre så jag kan flexa fötterna iaf - vilket framsteg!

Hoppas ni andra haft en bra träningshelg!

Sommaren

Jag längtar redan tillbaka till sommaren! Nog var det varmt i perioder men hur skönt var det inte, egentligen? 

Nästa sommar planerar jag att vara i bra form, väga något mindre och inte skämmas över min mage! Låter som rimliga mål för mig..


Har du också planerat för nästa sommar?

Långpromenad

Jag försökte springa igår men fick ont i foten.. Eller i hälsenan snarare.. Hade ingen mp3 med mig så det blev inget med det passet :( Men idag har jag promenerat 1 mil! Kände av foten först och tänkte: Inte INTE bra! Men efter 1 km släppte det och sen var jag mest bara fruktansvärt trött i fötterna/benen! Att det blev 10 km promenad var inte planerat.. Det var inom jobbet och vad gör man? Man snörar på sig skorna och traskar på :) Men nu tänker jag vila från löpning denna veckan.. Får se om jag cyklar en stund imorgon och sen vilar i helgen.. Har planerat lite fartlek på måndag och sen är det ju blodomloppet på onsdag! Så då SKA foten vara bra! 

Nä, städa var det ju! Men det är ju inte kul :( 

En fråga; Hur känns höstformen?

Award

Jag vaknade och satte igång datorn och fick se denna fina överraskning från Mia. *Tack så mycket*

Med utmärkelsen kommer följande förpliktelser:
1. Kopiera in Awardbilden för att visa att man fått den.
2. Tacka och länka till den som nominerade dig.
3. Nominera sju andra bloggare och länka till dem.
4. Berätta sju intressanta saker om dig själv.

Sju saker om mig:
~1~ Älskar choklad, det är min stora last i livet!
~2~ Träffade min stora kärlek när jag precis fyllt 18 år och vi är numera gifta med varandra!
~3~ Älskar att bada. I hav, i sjöar och i pool men inte så mycket badkar.
~4~ Hoppas att jag hittar DET jag vill jobba med. Universitetsutbildningen känns inte aktuell.
~5~ Är en serie-nörd. Älskar att titta på TV-serier, favoriten är Dexter och alla komediserier.
~6~ Kan inte leva utan min almanacka. Hela mitt liv är i den, sen jag fick tvillingar blev mitt minne apdåligt!
~7~ Jag är grym på att baka bullar!

De sju som jag nominerar är: Linda, Ellen, Jonna, Jossan, Pernilla, löparmamman och så vill jag nominera Mia tillbaka för jag gillar hennes blogg!

Fantastiskt (sommar)regn

Springa för nöjes skull var min tanke idag när jag gav mig ut för att springa.. När jag kom ut regnade det.. Eller nej, det fullkomligt öste ner! På med musiken och började springa.. Det var underbart, fantastiskt och så roligt på samma gång! Regnet öste ner och jag sprang med ett leende hela tiden (speciellt då skurarna ökade).. Folk inne i sina varma bilar tyckte nog lite synd om mig för i princip var jag ensam ute.. Blev dock jagad av två hundar och med tanke på vad som står i dagens aftonbladet så blev jag faktiskt lite rädd.. Det var två mellanstora hundar som kom efter mig.. Men jag röt i mot dom och sen vände dom som tur var! Ja, det var då inte varmt att springa idag vilket jag tycker är ganska skönt!

Dagens pass:
Distans: 6 km
Tid: 35.26 min
Snitthastighet: 5,54 min/km
Snittpuls: 172
Maxpuls: 186


Veckans planering träningsmässigt är ett intervall eller fartlekspass och sen ett till. Kör inget långpass denna veckan.. Ska ju springa Blodomloppet 10 km nästa onsdag så det blir lite för ont om tid!


Sjuk

Usch, inte konstigt löpningen gick sådär igår.. Jag är lite sjuk :( Jag är aldrig sjuk! Hade en fruktansvärd huvudvärk som inte gick över med både Ipren och Alvedon och jag frös och svettades hela kvällen.. När jag la mig mådde jag lite bättre - tack glassen! Idag känner jag mig bättre men har kanske lite ont i halsen, har det då och då utan att det blir något med det så vi får väl se.. Men jag ska ta en Fun Run-vecka nästa vecka! Ser fram emot!

Fredagslöpning

Solen sken och vädret var väldigt bra! Lite för bra för ett bra träningspass med min ljusa hy som är solkänslig.. Tål inte sol alltför bra och inte heller när jag springer.. Men men, sprang det jag orkade och klockan stannade på 7,7 km när vi bestämde att nu får det räcka.. Då hade jag ordnat mig själv ett par blåsor och började få ont i tårna.. Tänker köra en lugn vecka nästa vecka.. Skona stackars fötterna lite..

Dagens pass:
Distans: 7,7 km
Tid: 46,08 min
Snitthastighet: 5,59 min/km
Snittpuls: 172
Maxpuls: 183

Ja, vad säger man? Helt okej egentligen men jag var inställd på att springa 10 men tyckte synd om mina fötter så jag kortade väl iaf ner läkningsprocessen.. 

Hoppfull inför framtiden


Önskar alla en trevlig helg! Vad har ni för planer?


En månad kvar

Idag är det exakt en månad kvar till Tjejmilen! Härligt! Känns bra och hoppas på långlopp imorgon! Har ju lite problem att äta rätt inför mina långlopp.. 

Vad äter man innan loppet som går kl 12?

Fun Run

Ren glädje rakt igenom passet idag! Jag märkte tydligt hur mycket tempoträning gör! Förra veckans ökade fart gör att jag har en högre fart rakt genom passet.. Sprang utan tidspress men vid 4 km såg jag på klockan och hade chans på nytt PB men det lyckades inte (varför måste jag alltid tävla mot mig själv?) Men nöjd över passet ändå!

Dagens pass:

Distans: 5 km
Tid: 27,53 min
Snitthastighet: 5,35 min/km
Snittpuls: 169
Maxpuls: 186

Glad över att benet inte krånglade med mig också!

Börjar längta!

Börjar längta efter det som faktiskt blir mitt första millopp! Blodomloppet 2010.. Förra året sprang jag 5km och tänkte: Oj, att dom orkar springa 10 km! Nu gör jag det själv.. Är faktiskt riktigt stolt över att klara springa 10 km, sen kan tiden alltid diskuteras men men.. Det är en början!




Tycker att Rocksjön är en lättlöpt bana som är väldigt plan utan större motlut (eller medlut för den delen).. Däremot första delen är hyggligt backig men förra året hade jag aldrig sprungit banan innan och då hade jag massor av kraft kvar vid mållinjen! Känns kanon! 

Vilket var ditt första millopp?

Juli månads träning

Ny månad och nya utmaningar! Tycker det är så kul att se utvecklingen i träningen vilket jag gör via jogg.se


MÅNAD      STRÄCKA      TRÄN.TID     SNITTEMPO         ANTAL PASS           KM/PASS
Mars          18,9 km          01:56:20      6:10 min/km           6 st                        3,1 km

April          46,3 km         04:40:15      6:03 min/km           12 st                       3,9 km

Maj            56,8 km         05:37:27      5:56 min/km           11 st                      5,2 km

Juni           58,0 km         05:43:15      5:55 min/km           10 st                      5,8 km

Juli            66,8 km         06:28:05      5:49 min/km            11 st                      6,1 km 


Kul med framsteg!! Min utmaning i augusti är att börja med lite styrketräning.. Måste träna musklerna lite så 2-3 ggr/vecka har jag planerat in styrketräning men enbart hemma.. Finns tyvärr inte så mycket tid att åka till ett gym med tre små kottar hemma :) 

Lite kul är att jag i snitt tränar lika mycket/vecka nu i slutet av juli som jag gjorde i hela mars! Jag började iofs den 8e mars då snön fortfarande låg tjock över våra gator så jag hade inte de bästa förutsättningarna men kul ändå att vara uppe i dom mängderna tycker jag.. Tänk vad envishet och träning gör!

Planerade lopp i augusti är blodomloppet den 18:e.. Sen har vi ju årets mål i september: TJEJMILEN! Tyvärr fick mitt resesällskap en knäskada men som tur är har jag en annan kompis som också ska åka till Stockholm så hon hoppar in och tar K´s plats på hotellet och middagen som vi bjuds på!


Hur ser dina planer ut för 2010?

Vilken vecka!!

Åter hemma i Jönköping efter en underbar resa till Långasand strax utanför Falkenberg! Har kunnat springa tillsammans med min man vilket gör att tempot dras upp! Tre pass lyckades vi få till och det var 2,5 bra pass :) Fick tyvärr ont i benet sista passet så det blev "bara" 3,5 km istället för de 5 vi planerat men vad gör det egentligen?

Måndagens pass:
Distans: 8,33 km
Tid: 51,11 min
Snitthastighet: 6,09 min/km
Snittpuls: 167
Maxpuls: 177

Mycket varmt och kvavt! Så passet blev därefter, vid 8 km fick min man ont i benhinnorna så vi stannade.

Torsdagens pass:
Distans: 6 km
Tid: 34,16 min
Snitthastighet: 5,43 min/km
Snittpuls: 170
Maxpuls: 180

Ett bra pass i högre tempo än planerat! Bra väder - bra förutsättningar!

Lördagens pass:
Distans: 3,5 km
Tid:19,38 min
Snitthastighet: 5,37 min/km
Snittpuls: 171
Maxpuls: 183

Bra väder men jag fick ont i ena benet sen, tror jag spänner ena foten för att inte få ont i tårna.. 

Men jag är NÖJD över veckan! Hur har din vecka varit?




RSS 2.0