Svettigt pass

Igår skulle jag springa och hade lust att springa lite längre så jag hade ställt mig in på 6-7km, men värmen satte stopp.. Det var såå varmt! Ändå väntade jag till 19,30 innan jag sprang men det slutade på 5,5 km och då var jag så varm! Det var enbart värmen som satte stopp för det denna gång, hade ingen vätska med mig men lovade mig själv att köpa vätskeband för varma sommarlöpningar framöver..

Dagens pass:
Distans: 5,5 km
Tid: 31,04 min
Snitthastighet: 5,39 min/km
Snittpuls: 173
Maxpuls: 185

Ganska nöjd med passet ändå.. Sista 500 m testade jag att springa fortare och tempot hamnade på 5,14-tempo.. Nu blir det vila tills imorgon då jag återigen ska kämpa mot solen.. 



Sammanfattning

Vecka 25 är till ända och vecka 26 tar vid.. Vecka 26 då jag kommer att vara föräldraledig och därefter semester.. För mig innebär inte semester att ligga i en solstol och ta det lugnt.. Det går inte att ta det lugnt med tre barn.. Så för mig innebär semester (som också är min första) mer tid för träning och en chans att gå ner i vikt.. Det känns kanon och mitt mål är att försöka motionera 4 ggr/vecka.. Detta innebär inte löpning 4 gånger utan jag kommer nog att köra ett cykelpass för att skona knän osv..

Sammanfattning träning vecka 25

MÅN: Promenad ca 4,5 km

TIS: 4,7 km medelhård distanslöpning 27 min

ONS: VILA

TORS: VILA

FRE: 10 km långpass, 61 min

LÖR: VILA

SÖN: VILA


Idag blir det iaf löpning! Jobbade mitt sista långpass igår och kände mig grymt peppad att springa men idag så! Tror det kommer att bli ett lite längre pass, eller sådär 6-7 km.. Får se hur det blir när maken kommer hem så får han ta barnen och jag kan springa!

58 sekunder

Idag har jag sprungit min andra mil.. Helt ensam eftersom vi inte fick någon barnvakt.. Drog två varv i Axamos skogar och idag gick det så bra! Det bara flöt på, fötterna höll, solen sken och jag sprang!



Dagens pass:
Distans: 10 km
Tid: 1,00,57 min
Snitthastighet: 6,06 min/km
Snittpuls: 174
Maxpuls: 189


Tider för dagens lopp (hyggligt okej jämnt tempo)
1a km 5,55
2a km 6,15
3e km 6,00
4e km 6,09
5e km 5,59
6e km 5,53
7e km 6,16
8e km 6,05
9e km 6,23
10e km 5,59

Så nu har jag bara 58 sekunder till att kapa på min "mål-tid" i september 2010! Tror faktiskt inte det är några problem.. Vad härligt det är att springa när man upplever detta flow! Bara sprang och njöt :)

Axamo

Mitt nya favoritlöparspår är i Axamo, strax utanför Jönköping! Det är skog, mjuka stigar och skuggigt.. Det finns egentligen bara ett fel.. Det är för korta slingor! Men men, det går ju alltid ta 4,7km-spåret två gånger även om det är surt.. Men jag hade gärna haft ett lite längre spår!

 



Sen finns ju Hallby i närheten men för det första så är det ganska backigt (och det är ju inget fel om man ska ha backträning) men sen hittar jag inte alls där! Sprang ju vilse för ett tag sen och då stod jag helt plötsligt i Hallby och såg bara jättebackarna åt alla håll! Men så småningom kommer jag nog dit också! Kan springa hemifrån till Hallby och sedan 2km-spåret där och sen hem igen så har jag nog en runda på närmare 7-8 km.. 

Passet idag var segt.. Om det kändes kanon i söndags kändes det som kalkon i benen idag.. Jisses vad segt! Vet inte varför, kanske att jag jobbade 15 lååååånga timmar igår och att jag faktiskt är halvdöd dagen efter! Men men, sprang på och avslutade mitt lopp hyggligt bra ändå!

Distans: 4,7 km
Tid: 27 min
Snitthastighet: 5,43 min/km
Snittpuls: Hade ej pulsbandet på mig, hittade inte det :)
Maxpuls: -


Träning vecka 24

MÅN: 5km distanslöpning 28,50min

TIS: Motionscykel 11km, 30 min

ONS: VILA

TORS: 4,7km distanslöpning, 27,30min

FRE: VILA

LÖR: VILA

SÖN: 6km distanslöpning, ca 35min

Flow

Wow, vilket pass jag hade idag! Hamnade i ett "flow" som varade från start till mål.. Nånstans runt 2 km dog klockan så jag fick springa på känsla men jag måste säga att jag lärt mig springa i ett jämnt tempo nu! Jag har ingen aning om i vilket tempo det gick eller hur lång tid jag sprang men jag gissar att jag tog de 6 km på ca 35 min.. Hade kunnat fortsätta men var lite rädd om mina fötter och när jag kom hem trillade nageln av som var blå för ett par veckor sedan!

Men jag var grymt nöjd med detta pass! Vilken känsla att hamna i ett sånt flow och inte lägga märke till att regnet öste ner, att skogen var i princip folktom.. Egentligen skulle passet denna söndag varit 63 min men jag kör långpass på lördag.. Hade lite problem med barnvakt idag och att ge sig ut ensam idag hade jag lite svårt för men kanske hade det gått? Vem vet! Jaja, jag är NÖJD med passet och veckans träning!

Ett plus denna vecka är att jag nu gått ner 1 kg :) :) Har ungefär 3-4 kg från min startvikt efter tvillinggraviditeten men har inte riktigt varit peppad men nu hoppas jag det är på G!

Glädjehopp



Jag är hoppfull inför framtiden med mina framtida mål som bland annat innebär Göteborgsvarvet och Stockholm Maraton om jag får vara frisk och oskadad! 

Ny vecka - nya utmaningar

En ny vecka är här! Det innebär nya träningspass, nya utmaningar och ett steg närmre Tjejmilen 2010! 

Denna gråtrista måndag började jag med att sy men det hör ju inte hit så jag gav mig ut och sprang 5 km.. Enligt programmet skulle det vara 4 km och 28 min men jag körde 28,50 min och 5 km.. Visst blev jag trött men sen körde jag nerjogg och det var inga problem så då hade jag nog kunnat fortsätta.. Åh, vad jag gillar löpning! Bara mina fötter kunde förstå..

Ett problem! Jag har hallux valgus på bägge fötterna.. Något som jag mer och mer börjar förstå att jag måste operera.. Hur lång läketid är det? Hur länge får jag inte springa på? Går det göra på bägge fötterna samtidigt?

Sammanfattning vecka 23

Mån: VILA

Tis: 3 km, 16,52 min

Ons: VILA

Tors: 3 km, 16,50 min

Fre: VILA

Lör: Långpass - 10 km, 63,36 min

Sön: VILA

Är glad att ha kommit igång igen och fötterna höll men jag ska försöka ta mig till Löplabbet och få tips och råd om ett par BRA skor för mina speciella fötter.. Får faktiskt ganska ont vid längre distanser än 5 km.. Ingen styrka gjord denna vecka - lathet!

MILEN!

Jag har sprungit en mil i sträck! Utan uppehåll! Jag är såå nöjd :) Jisses vad jobbigt det var.. Har ju tidigare sprungit 8km och då med blånagel men detta var en grym känsla.. Jag var såå trött! Tiden blev kanske inte toppen men 63 min och 36 sekunder.. Jag tycker inte det var så illa för att vara första milen och bara ha tränat i tre månader och då klarade jag inte ens att springa 3 km utan att gå två ggr :) 

Tack underbara E för peppningen! Jag var så grymt trött men vi klarade det! Allra första milen, det är något speciellt det!

Uppladdning

Ännu ett kort distanspass.. 3km eller egentligen 21 min.. Jag körde 3km eftersom benen fortfarande kändes lite stumma från altanbygget.. Ville samtidigt testa så tån håller.. Det gjorde den även idag men vi får se hur det blir inför lördag då det blir mitt allra första långlopp! 60 min löpning står på programmet och helt seriöst så vet jag inte hur jag ska klara det.. Just nu känns det omöjligt men jag ska försöka ladda inför detta och förhoppningsvis är maken med och peppar mig! Bara vi lyckas få barnvakt så fungerar det nog.. Då blir det nog två varv runt Munksjön.. Två varv var för mig en omöjlighet för 6månader sedan! Nu känns det faktiskt rätt okej men visst kommer det att bli tufft men det SKA gå! Vi kör i lugnt tempo, dock utan gångpauser! 

Har precis kollat sista avsnittet av Sverige Springer! Otroligt peppande program! :) Hoppas på fortsättning till hösten!

3 månader

1:a passet efter mitt ofrivilliga uppehåll! Med trötta ben sprang jag 3 km på dåliga 16,52.. Fick kämpa för det vill jag lova.. Träningsvärken i benen efter altanbygget kändes rejält men nu har jag kommit igång.. Tån höll också!

Men när jag sprang kom jag på att det är på dagen 3 månader sedan jag började springa! Då klarade jag inte att springa 3 km utan att gå 1-2 ggr! Nu har jag sprungit 8 km i ett svep! I helgen blir det långpass.. Långpass på riktigt! 60 min ska vi vara ute och jag hoppas att vi nästan tar milen på det.. Tänk, mitt livs första mil! 

Nya tag!

Ja, förra veckan var en riktigt dålig, ja, katastrofal träningsvecka! Ett enda träningspass och det var cykling.. Men men, vi byggde altan i helgen och det var lite träning i sig.. Bära bräder, jaga 5 barn, skruva trall vilket har medfört att det gör ont, ONT i kroppen! Känner muskler i baksidan av låren som jag inte trodde fanns och likaså i ryggen.. idag ska jag iaf ut ynka 3 km, eller 20 min för så står det i programmet och sedan får vi se om tån håller! 

Lycka till till mig!

Motionscykel

Först idag blev det första passet med alternativ träning! Hade nästan tänkt ge mig ut i löparspåren eftersom tån´s blödning försvann igår när jag klippte naglarna! Helt plötsligt var den normal färg! Men jag lovade mig själv att inte ge mig ut än för då förstör jag nog bara den.. Men idag rotade jag fram motionscykeln, eller egentligen adaptern för cykeln ser man ju ganska bra! Körde 35 min och kom 13,5 km på den tiden! Kändes riktigt bra - jag gillar inte alls att cykla men med bra musik och sen var det bara att köra på! Kommer ha grym träningsvärk imorgon.. Körde lite styrka på slutet också! 

Får se om jag vågar ge mig ut i helgen på en löptur eller om jag sätter igång nästa vecka.. Då kör jag 3km-pass igen så det kanske är bra att börja med.. Får se hur det blir i helgen.. Vi ska bygga trädäck också och jag har åkt på barnpassningslotten :)

RSS 2.0