Semestervecka

Nu åker vi på semester! Långasand here we come! Planerat in minst ett långpass på 10 km och gärna 2 kortare pass.. Får väl se hur det löser sig med barnpassning och väder.. Det är ju inget vidare bra väder! Men men, springa ska jag.. Lite regn dör man inte av!

Dessvärre blir det väl ingen uppdatering på bloggen om mina träningspass men de kommer nästa helg istället! 

Maken har planerat en fotosession så jag hoppas på att få lite fina löparbilder.. Kommer på bloggen om vi lyckas få till det hela!

I vilket väder springer du som bäst?

Blodomloppet 2010

Idag gjorde jag anmälan till Blodomloppet i Jönköping 2010! Den 18 augusti springer jag 10 km - är superpeppad och hoppas på en tid under 60 min.. Förra året var det inte riktigt 10 km utan mer 9,8 km eller något liknande :) Hittade förresten en bild på Blodomloppet.se där jag är med.. Haha, inte snyggt :) 



Känslan i benen idag efter milen igår och 5km-loppet i torsdags är lite halvsega ben.. Orkar inte ens ta tag i städningen men frågan är om det verkligen beror på benen?

Idag shoppade jag ett vätskebälte till min man i födelsedagspresent men jag gissar att jag kommer att använda det minst lika ofta som han, om inte oftare :) Tur man har likadana intressen! 

Har du haft en bra träningsvecka?

Rekordvecka!

Är så glad! Var ute och sprang idag igen och lyckades springa milen under 60 min! Inte samma sträcka som jag brukar göra när jag sprungit milen.. Idag sprang jag nästan till Bankeryd men vände innan och sprang till mötesplatsen där min man och mina barn skulle möta upp mig.. Med lasagne i magen fick man ENERGI! Oj, vilken kraft.. Jag hade massor med energi över och hade kunnat fortsätta.. Dagens siffror blev följande:

Dagens pass:
Distans: 10,02 km
Tid: 59 min
Snitthastighet: 5,53 min/km
Snittpuls: 170
Maxpuls: 188


NÖJD och glad inför denna helg! Åker på semester och hoppas få till lite löppass i Falkenberg! Tyvärr har jag en sjuk liten dotter :( Min lilla skrutta!




Utklipp från min funbeat


Nytt PB

Idag gjorde jag det! Slog nytt personbästa på 5 km! *glad*

Dagens pass:
Distans: 5 km
Tid: 27,35 min
Snitthastighet: 5,31 min/km
Snittpuls: 174
Maxpuls: 189

Kändes rätt ok men hade alldeles för lite energi i kroppen.. MÅSTE bli bättre på att äta!


 

 


Fotproblem

Har fått ordentligt ont i mina fötter.. Blåsor :( Måste till min farmor! Vill kunna springa långt igen.. Idag kändes det inget vidare alls - ingen energi och ingen ork MEN tiden talade om något annat.. Den var ändå hygglig med tanke på hur trött jag var.. Nya tag! Tänker springa 5 km och försöka slå mitt rekord (5,39/km) denna veckan! Borde lyckas! Avslutade denna dag med grillad kyckling och grönsaker!

Dagens pass:

Distans: 5 km
Tid: 28,22 min
Snitthastighet: 5,40 min/km
Snittpuls: 172
Maxpuls: 188

Dålig vecka

Tyvärr blev detta ingen bra träningsvecka.. Två pass på ca 6 km men sen fick jag lite känningar i en höft eller om det var benet, svårt att säga exakt.. Men jag ska försöka springa imorgon och då kör jag nog ett kortare pass i högre tempo.. 

Har haft riktiga toppendagar de senaste dagarna och njutit av god mat, hyggligt glada barn och en massa fix i huset så jag känner att jag får unna mig ett par latdagar - fixar ju mycket annat istället som vi aldrig hinner annars! 

Har du haft en bra träningsvecka?

Jag har gjort det!

Idag gjorde jag det.. Anmälde mig och maken till Göteborgsvarvet 2011! Vi satt och pratade om vad vi skulle träna för (jag efter Tjejmilen och han efter att han klarat 5 km på 25 min).. Då sa jag: Men ska vi inte köra Göteborgsvarvet redan nästa år då? Vi hade väl tänkt köra det 2012 men samtidigt; vi behöver ju inte ha en supertid! Denna gång är målet att ta sig runt! Känns så skoj att ha något att träna inför även efter Tjejmilen! Jag är mycket mer motiverad då och det kan nog behövas när en kall och kanske lång vinter kommer.. Så den 21 maj 2011 springer jag min första halvmaraton förhoppningsvis! 


Angående löpning så är det egentligen dags att springa idag.. Men jag känner av någon konstig smärta i benet eller höften.. Tänker därför vila från löpning idag och bara köra motionscykling istället (det gör bara ont när jag går nämligen).. Har ju ändå kört två pass över 6 km denna veckan så det får vara tillräckligt med löpning och jag vill inte slita på något om det nu är något knas.. Har städat och det är motion nog ibland att städa ett helt hus, eller förresten; ett halvt hus - har övervåningen kvar! 

Vad har du för mål med din träning framöver?


En torsdagsrunda

Kom ut på en runda idag igen.. Körde faktiskt ett lite längre pass än vad "schemat" sa.. Får passa på när vädret tillåter.. Blev otroligt varmt ändå :) Känns som jag klarar 6km-loppen ganska bra nu men visst tiden går ju alltid att förbättra.. Men just nu tränar jag ju inför Tjejmilen och vill därför inte springa på som en tok utan kör i ett lite lugnare tempo.. Idag kändes det väldigt lugnt för jag hade ingen jätteenergi direkt.. 

Dagens pass:
Distans: 6,35 km
Tid: 37,11 min
Snitthastighet: 5,51 min/km
Snittpuls: 171
Maxpuls: 188

Och framför allt! Fötterna höll även idag!



Bra musik är A och O.. Jag kör musik som jag aldrig annars lyssnar på.. Inna, 3OH!3, Katy Perry mfl.. Vilken musik lyssnar du på när du springer?


En dagens

ÄNTLIGEN kom jag iväg på en löprunda! Efter ett åskoväder som det inte blev så mycket med var det iaf "bara" 24 grader så nu skulle det springas! Lite mer än 6 km blev det och jag är faktiskt nöjd! Tårna höll och jag kände inte av fötterna alls - jippi!

Dagens pass:

Distans: 6,23 km
Tid: 35,47 min
Snitthastighet: 5,44 min/km
Snittpuls: 171
Maxpuls: 187

En hel massa sniglar fanns längs vägen så ibland blev det små skutt förbi dom för att inte höra hur det krasmade under fötterna.. Nu väntar grillade tandorrispett och potatisgratäng!

Vem är jag

Fick två härliga svar angående löparbloggartips - TACK! Så nu måste jag ju fortsätta fråga, är det någon som läser min blogg? Vem är du? Skoj att någon vill läsa om min träning!

Vem är jag som skriver då? Jag heter Åsa och är en nybliven 30-åring som alltid ogillat löpning genom åren.. Började springa lite under förra året men slutade sedan.. Började den 8 mars 2010 och sprang Vårruset i Jönköping i början av maj.. Då vann jag en resa till Tjejmilen i Stockholm i september och detta fick bli mitt mål! Otroligt motiverande att ha ett mål att träna för!

Har tre tjejer som är 5 år respektive 3 år (tvillingar).. Busiga små damer som kan ta en hel del energi från sin mamma.. Jag är så glad över att ha "hittat" löpningen för jag hinner både tänka, fundera och samla energi under mina löparrundor..

Mitt mål med träningen är att springa Tjejmilen under 60 minuter.. Har satt upp ett mål om att springa Göteborgsvarvet 2012 och sedan springa maraton någon gång i livet (2014-2015 hoppas jag).. Men det långsiktiga målet är att genom löpning vara en friskare och sundare människa! De lopp jag planerat att springa under 2010 är Vårruset (klart), Blodomloppet 18/8 samt Tjejmilen!

Jag hoppas att jag får vara frisk och kunna springa.. Tyvärr verkar mina fötter inte alltid samarbeta med mig.. Får ofta blåsor samt blånaglar (aaaj).. Älskar att springa i Axamoskogen som ligger en bit från där jag bor.. Älskar att kolla på TV-serier och att pyssla.. Har precis köpt hus som såklart tar en del tid.. ÄLSKAR mina barn och min underbara man! 



Ofrivillig vila

Tvingas nog till ofrivillig vila idag.. Nageln är blå och väldigt öm.. Kanske kör en sväng på cykeln istället eller så blir det total vila för att kunna ladda om inför nästa vecka!

Nu är jag i alla fall anmäld till Tjejmilen (via en kontakt på Vårruset genom tävlingen jag vann där)! Tog lite tid men nu så :) Ser mycket fram emot detta och hoppas att jag får vara frisk, inte helt lätt med tre småttingar som drar hem ena smittan efter den andra från förskolan.. Den som lever får se!

Om jag nu inte får springa så får jag väl läsa löparbloggar istället - har du något bra tips på en bra löparblogg?

Misslyckat pass

Idag var det dags för ett fartlekspass.. Sträckan skulle komma upp i ca 6 km.. Jag har laddat genom att äta dåligt hela dagen, varit på resande fot större delen av dagen och har fruktansvärt ont i mina fötter.. Eller tårna egentligen.. Jag har svårt att ha skor och har nu fått en ny blånagel.. Tror att fötterna varit svullna under de varmare dagarna då jag sprungit och skon då suttit bättre.. Konstigt är ju att skorna satt bra då jag provade ut dom men jag ska försöka mig på ett nytt försök för personlig utprovning av skor eftersom jag nu vet mina problemområden!

Ja, åter till fartlekspasset då.. När jag började springa fanns det ingen energi.. Kroppen var trött och motvinden gjorde att jag knappt kom framåt! Det gjorde ont i mina fötter och jag funderade på allvar att bryta och gå hem.. Samtidigt vill jag inte ge mig för vissa dagar tar det lite längre tid att komma igång.. Hade nog tänkt att springa ca 4 km med tanke på dagens dåliga mat (i princip inget förutom två våfflor) men jag vände redan efter 1.5 km för att springa tillbaka.. Klockan stannade på 3,32 km tillslut.. Tiden blev ju inte riktigt så dålig som jag trodde men jag var faktiskt riktigt ARG när jag kom hem för det kändes inget vidare (kunde inte ens förstå hur jag kan springa 10 km utan att stanna, så segt kändes det idag).. Satte mig ilsket på motionscykeln och pedalade mig 6,2 km på 15 min - sen var jag sååå trött och sååå svettig! Men faktiskt ganska nöjd! Ännu mer glad blev jag när älskade maken påpekade att löpningen faktiskt inte var så dålig som jag trodde.. Ja, det blev ändå ganska hyggligt.. Nu återstår dagens utmaning - att lägga tre pigga barn!

Dagens pass:
Distans: 3,32 km
Tid: 18,04 min
Snitthastighet: 5,27 min/km
Snittpuls: 170
Maxpuls: 181

Dagens pass 2 - Motionscykel
Distans: 6,2 km
Tid: 15 min
Snitthastighet: 24,8 min/km


10 km

Körde långpasset idag eftersom det aldrig blev något i helgen pga värmen.. Samtidigt vet man ju inte om värmen kommer tillbaka till helgen så jag körde på idag när det var lite svalare.. Eller ja "bara" +20 grader ute :) Körde iaf mina två varv i Axamo + 500 extra meter..

Dagens pass:
Distans: 10 km
Tid: 1:00:48 min
Snitthastighet: 6,05 min/km
Snittpuls: 171
Maxpuls: 185

Kändes riktigt bra.. Det flöt på och jag kunde tom öka på steget i slutet av andra varvet! Sprang hyggligt lika snabbt första och andra varvet vilket alltid är skönt.. Tyvärr lyckades jag få ordentligt ont i mina fötter trots mitt pudrande så jag har nu ganska rejäla blåsor på "trampdynorna" och framtill på tårna på höger fot.. Jaja, det läker nog :) Putsade tiden så nu har jag 49 min kvar till min måltid på Tjejmilen! Ja, det känns ju inte omöjligt iaf :)




Är kluven angående mina skor.. Dom kan vara så bra ibland och så nästa gång gör det ont ONT! Undra om fötterna kanske varit lite svullna pga värmen och idag är dom mer normala? Ja, ett besök till Löplabbet blir det snart hursomhelst för att iaf kolla upp vilka andra skor som skulle kunna tänkas passa mina komplicerade fötter!

Ha det bra i löparspåret!

Sammanfattning vecka 26

Sammanfattning träning vecka 26

MÅN: Distanslöpning 5,5 km, 31,04 min

TIS: VILA

ONS: Distanslöpning 6,01 km, 35,36 min

TORS: Motionscykling 12 km, 30 min

FRE: VILA

LÖR: VILA

SÖN: Snabbdistanslöpning 3 km, 16,13 min


En okej träningsvecka med tanke på vädret och värmen som intagit Sverige :) 

 

 





3 heta

Blev inget långpass.. Måste köpa mig ett vätskebälte innan.. Det är varmt - HOT! Så idag körde jag iaf 3 km snabbdistans och putsade mitt 3 km-personbästa med 39 sekunder tror jag! Det var som att springa i en bastu ett tag.. Men men, nya tag nästa vecka!

Dagens pass:

Distans: 3 km
Tid: 16,13 min
Snitthastighet: 5,24 min/km
Snittpuls: 170
Maxpuls: 189

Önskelista

Jag vill ha ett vätskebälte.. Känns verkligen som ett måste i denna sommarhetta vi har! Underbart men varmt! Blev inget lopp idag pga över 30 graders temperatur men imorgon SKA jag springa om jag så ska springa med vattenflaska i handen! Nästa vecka är det jag som åker till stan och inhandlar mig ett styck vätskebälte samt korta träningsbyxor.. Har trekvartsbyxor men det känns lite väl varmt såna här dagar! Jag hoppas på liiite svalare väder imorgon eftersom tanken är att springa långlopp men samtidigt har jag en liten tanke att jag faktiskt sprungit två lite längre pass än normalt denna veckan (5 resp 6 km) + ett cykelpass så jag har ju faktiskt tränat.. 

Nix, dags för dusch.. Iskall sådan tror jag :)

Cykling

Igår var ju egentligen en vilodag men jag hade ätit så himla mycket gott.. Goda hamburgare, glass, jordgubbar med lättvispgrädde så jag kände mig lite svullen :) Blev iaf 30 min på cykeln i värmen och 12 km hann jag på den tiden.. Skönt att ha lite att alternera med.. 



Nästa vecka börjar semestern på riktigt (har varit föräldraledig) och då börjar jag och maken på allvar.. Målet är att gå ner ca 2 kg till Tjejmilen 2010!

Juni månads träning

Juni månads träning är över.. Jag har ökat träningen varje månad och denna månad blev det:

58 km löpning

5,43,15 h träningstid (löpning)

5,5min/km snittempo

10 löppass

5,8 km/pass

Sen har jag varit lite dålig på att cykla men: 

24,5 km cykel
1,05 h träningstid (cykel)
2 pass

---------------------------

Nu är det ca 2 månader kvar till Tjejmilen och träningen kommer att öka lite mer tror jag den närmsta månaden! Underbart!


6 km

6 km härlig löpning i ett svalare väder.. Det var lite sol och lite moln.. Mycket härligt! Kom upp till Axamo strax före 18 och insåg att det skulle vara Triathlon.. Skoj! Men jag hann springa klart innan dom kom till löparspåret! 

Kändes lite segt i benen och fick håll väldigt högt upp vid 3 km, kollade pulsen men den låg mycket lägre än vanligt! Härligt när man ser att man nått lite resultat :) 

Dagens pass:
Distans:  6 km
Tid: 35,36 min
Snitthastighet: 5,55 min/km
Snittpuls: 168
Maxpuls: 182

Dagens tips tänkte jag skriva här.. Jag har mycket problem med mina fötter.. Alltså MYCKET problem! Köpte nya skor i början av maj och fick väldigt mycket besvär ganska snabbt trots att dom var utprovade efter mig.. Jag får nämligen blåsor ganska snabbt och det gör ju som bekant lite ont om man springer längre distanser.. Likaså blånaglar som jag nu fått två gånger.. MEN, lösningen är "Kroppspuder"! Sånt som man tar på känsliga barnrumpor :) Min underbara farmor jobbar som fotvårdare och ger mig massor med grejer men detta är helt klart det bästa! Har aldrig ont numera (men igår fick jag lite av en blåsa men den gjorde inte ont iaf).. Man pudrar på fötterna på utsatta ställen där det kan glida och sen på med löparstrumpor.. Jag rekommendera verkligen löparstrumpor för det blir mycket bättre än vanliga bomullsstrumpor! Sen är det bara att snöra på sig skorna och springa! Är så glad över att ha fått nys om detta enkla tips! 





RSS 2.0