Oktober

Usch, riktigt dålig träningsmånad denna oktobermånad! 

"Bara" 37,9 km, "bara" 6 löppass.. Medeltempot är väl inte heller mycket att snacka om :( Har cyklat två gånger också så total träningstid gick upp i 4,45 h.. Känns inte så skoj med den läsningen.. Sämsta månaden sedan jag började springa (ja, första månaden var sämre men då började jag en vecka in i mars).. 

Jaja, nya tag! Har ju faktiskt varit ordentligt sjuk.. Grymt ont i halsen! Och det släpper inte.. Det är som en stor klump och jag vågar verkligen inte springa.. Nu känner jag mig dock bättre men halsen gör fortfarande ont så det blir ingen löpning imorgon heller.. 

Men idag har jag samlat massor med ny energi! Varit på Visingsö och hälsat på Susanne.. Underbar miljö och hon är verkligen en fantastisk människa! Hon är nog en av mina största inspirationskällor.. Hon frågade om jag inte skulle vara med i tomtetåget.. Känner mig för dålig för det men å andra sidan, vad har jag att förlora? Jag kan ju faktiskt springa så långt jag orkar och bryta sen.. Egentligen är första stopp vid 15 km så det vore ju GRYMT om man kunde klara sig dit.. Men jag funderar.. Skulle vara jätteskoj men jag är rädd att jag är för dålig.. Vet att jag kan springa i det planerade tempot i 13 km i alla fall.. Det är ju sjukt många urduktiga löpare som ska vara med och sen kommer jag där?! Nja, får fundera.. Skulle ju vara väldigt bra att ha ett sånt mål uppsatt för att klara november månads träning på ett bra sätt!

Hur gör du för att hålla uppe fokus under de mörka vintermånaderna?

Förkyld

Har varit förkyld ett par dagar.. Eller mer ont i halsen.. Ja, snart kan jag nog inte prata alls och det tycker nog många är bra :) Men men, nu är jag på G igen och hoppas att jag kan springa på torsdag.. Gör just nu praktik så jag är borta från tidig morgon till sen kväll.. Inte att förglömma mina tre barn - kanske skulle försöka få dom i säng!



Bjuder på en bild från helgen.. Förmodligen helt normal familj, eller?!

Hoppas du haft en underbar dag!


Cykling

Ersatte ett löppass i torsdags med ett cykelpass.. Ja, cykeln står inne - ute snöade det! I oktober! Inte mysigt.. Nu regnar det och det är ju egentligen lika trist.. Ska dock försöka få till ett löppass imorgon.. Blir förmodligen inte så långt även om jag gärna tagit ett nytt längdrekord..

Nästa vecka ska jag försöka ta tag i vikten igen.. Är egentligen inget större panik men jag vill få bort lite mage.. Ska egentligen bara minska på godiset och försöka äta bra mellanmål..

Tips på mellanmål - någon?
Jag är sämst på att äta mellanmål men känner att jag behöver äta var tredje timma, något litet iaf!



Efterlyser även gott och nyttigt brödrecept! Kom igen, inspirera mig!


Duathlon?

Mitt knä krånglar.. Vet inte vad som är fel.. Men idag testsprang jag en kort runda under uppmaning till mig själv: GÅ OM DET GÖR ONT! Det gjorde inte ont, det kändes lite men gjorde inte ont.. Men benen var trötta och sega och sirap (kanske blir så när man stått med i spännande operationer idag).. 

Dagens pass:
Distans: 3 km
Tid: 17,45 min
Snitthastighet: 5,55 min/km
Snittpuls: 159
Maxpuls: 183

Kompenserade det alltför korta passet med: 

Dagens cykelpass:
Distans: 8,4 km
Tid: 20 min
Snitthastighet: 25,2 km/h
Maxpuls: 167

Ska nog börja cykla mer för att avlasta benet.. Skönt när det är sånt höstrusk idag.. Snöblandat regn är ju inte toppenväder att springa i så då kan man gott och väl sätta sig på cykeln och halvt svetta ihjäl sig :)

Bara att hoppa i badkaret och försöka simma lite för att få ett triatlon??

Tränar du något annat utöver löpning? Ge mig tips vad jag kan hitta på!




Söndagslöpning

Enkelt och lättsamt pass i skogen.. Skönt och denna veckan blev det nästan 15 km löpning.. Valde att inte köra långpass denna veckan pga mitt knä som jag kände av i slutet av förra veckan.. Men nästa vecka kör jag igen!

Dagens pass:

Distans: 5 km
Tid: 30 min
Snitthastighet: 6 min/km
Snittpuls: 168
Maxpuls: 183

Hur har helgens träning gått för dig?

 

Underbara Axamo var dagens löpspår! Familjen var med och promenerade i höstvädret! Underbart!

Kroppen fick bestämma-löpning

Dagens pass:
Distans: 6,3 km
Tid: 37,22 min
Snitthastighet: 5,56 min/km
Snittpuls: 168
Maxpuls: 186

Resultatet av dagens pass.. Kroppen fick bestämma.. Benen pinnade på i snabbare takt än vanligt.. Sen är detta en ganska backig bana vilket gör att pulsen går upp och ner hejvilt.. Men men, skönt att springa utan några som helst krav! Bara njuta av den fina hösten och låta benen göra sitt.. Wonderbar!

Önskar alla en riktigt trevlig helg!!

Jag är glad över:

Av fina Mia fick jag följande award. Tack snälla! Mia är en av mina favoritbloggare och vi har sprungit Tjejmilen samtidigt men dock inte setts IRL.. Kanske dags snart ;))



Tre saker som ligger mig varmt om hjärtat är:
1. Mina barn - min familj! Kan inte leva utan dom även om döttrarna kan vara små monster ibland.. Små men söta monster ska väl tilläggas! Mannen i mitt liv är med sedan 12,5 år tillbaka!
2. Löpningen - jag mår bra av löpningen.. Äntligen! Har i princip mått dåligt i 3 år (och ännu fler höstar) men 3 år mer eller mindre konstant.. NU inser jag att jag mår BRA! Tack löpningen!
3. En lite annorlunda sak.. Men mitt hus! Haha, jag älskar mitt hus! Är så glad att vi kunde köpa detta fina hus och jag mår bra när jag är hemma.. Sen att det mer än gärna fått vara självstädande hade ju varit top notch!

Jag vill nominera följande: Jonna, Ellen och Annemie!


Kräkpass

Ett jobbigt men nödvändigt pass! Ville inte köra alltför hårt eftersom jag fick väldigt ont i mitt knä efter långpasset i lördags.. Men det kändes bra, benen kändes pigga och det blev 3,5 km.. Inte så långt men jag vågade inte pressa mer.. 

Dagens pass:

Distans: 3,5 km
Tid: 19,36 min
Snitthastighet: 5,36 min/km
Snittpuls: 174
Maxpuls: 188

Hallbyleden var dagens väg på ett bra pass! 

Vad har du för favoritspår?

13 km!!

Dagens pass:
Distans: 13,08 km
Tid: 1,25,27 min
Snitthastighet: 6,31 min/km
Snittpuls: 166
Maxpuls: 183

Jag behöver inte säga mer än att jag hade ett underbart löppass i Axamos skogar.. Underbart höstväder med min underbare man som sällskap och barnvakt! Fantastiskt sätt att avsluta en hektisk lördag på! 

Måste ju bara prata lite om känslan jag uppnår efter avslutat pass.. Jag blir HÖÖÖG! Jag är så glad, så stolt över mig själv så jag vill skrika :) Men svensk som jag är så gör jag inte det utan tjoar lite försiktigt: Jippi! 13 km!!


Denna underbara höst! Tycker det är så fint överallt med alla färgglada löv!


Knäont?

Men huuuur? Fick riktigt ont i knät igår.. Förhoppningsvis berodde det på att jag satt på tåget i totalt 5,5 h och sedan satt ner i skolan i mer eller mindre 7 h.. Blir lätt stel då.. Men men, vilar idag men ska försöka köra en stund på cykeln men det är ju grymt omotiverande.. Inte alls lika kul som att springa! Hoppas hoppas på ett bra pass i helgen istället då!

Är så glad att det är en hel del människor som blivit inspirerade av att jag springer.. Många som kommit på att "jag kan också".. Det gillas! Mer motion åt folket!

Fråga: Hur känns höstformen?

Ilskepass = fartlek??

Idag har jag kört ett fartlekspass.. Eller ilskepass borde jag nog kalla det.. Fick höra riktigt ledsamma kommentarer från en person som står mig nära och jag blev riktigt riktigt ledsen.. Därför gav jag mig ut och sprang.. Hade tänkt köra ett "hålla-pulsen-nere"-pass men huvudet och benen ville inte så vid 3,5 km gav jag upp och gav mig på att springa lite fartlek.. Sista km blev i 5,19-tempo vilket är snabbelisnabbtsnabbt för mig! Då kanske ni förstår att jag var lite arg :)

Dagens pass:
Distans: 7 km
Tid: 43,31 min
Snitthastighet: 6,13 min/km
Snittpuls: 161
Maxpuls: 186

Vill dock notera pulsen som höll sig lägre än normalt! Nu sprang jag ju fortare i perioder men sprang ju ändå hela tiden med undantag vid 6 km då jag hade tänkt att sluta.. 

Dagens hoppsan var den lilla ormen jag höll på att springa på.. Trodde dom gått i ide eller nåt? Var ju inte dum och stannade och tittade på vad det var för krumelur direkt, ormrädd som jag är!



Idag var det verkligen höst i Axamo! Kände inte ens igen stigarna så jag trodde ibland att jag sprungit fel! Sånt kan ju hända när jag är ute :)


September månad

Idag är det 1:a oktober.. Höst. Höst på riktigt.. Känns skönt med en ny månad.. September var månaden med mitt mål för 2010 - Tjejmilen! Men sen tappade jag glädjen i löpningen, som så många andra gör efter ett lopp. Men nu äntligen har jag kommit tillbaka och vet vad jag vill! Oktober ska bli en bra månad med kvalitativa träningspass! Två mål har jag satt upp för oktober och det är att sätta igång med lite styrketräning och fortsätta ha KUL! 

September månad sprang jag:
71,4 km (ca 16 km/vecka)
7,25,19 var min träningstid, längst tid i löparspåren
6,14 min/km (snittempo, otroligt lågt i jämförelse med tidigare men beror på pulsträningen)
11 gånger har jag varit ute och sprungit
6,5 km i snitt/pass vilket är det längsta för mig sedan jag började

Ja, snittempot är ju inget att skryta om men jag tror ändå jag tjänar på det framöver! Jag vet att jag kan springa milen under 60 min, jag vet att jag kan springa 12 km och det ska i oktober bli längre! Vad kan det tänkas bli i oktober? 17-18 km borde jag nog kunna ta i ett lugnt tempo? Ja, det återstår att se.. Ingen press!


Tänk på att man kommer långt med ett leende! Ha en trevlig helg!


RSS 2.0