På ett igen..

Yes! Trampade glatt (eller inte) på i 20 minuter! Benen är mer eller mindre som kola men det gick! Egentligen utan större problem.. Men visst bultar hjärtat ganska många slag snabbare när man trampat på en stund och det börjar ju kännas i benen efter ungefär 15 min.. 8 km hann jag idag och hade ett hyggligt tempo tycker jag! 

Men någon Vätternrunda kommer det inte att bli.. Tror inte jag kommer kunna gilla cykling så mycket.. Skulle vilja ha en crosstrainer för att kunna variera.. Ehh, bygga ut huset lite!?

Jag dog för en stund

Yes, nu har jag gjort det.. Första träningspasset på 1,5 månad.. Jag har tappat allt! Känns det som.. Jag dog en stund på cykeln..

Cykeln ja, vi ska ju visst bli bästa vänner.. Känner redan hur jag inte gillar den.. Usch.. Men idag har jag iaf tagit första steget.. Nu sitter jag här med darriga ben och hoppas jag kan stretcha ut senor och muskler ordentligt så jag får ordning på mitt knä och kan börja springa.. Satt och drömde om löpning..

9,4 km cykling, 25 min senare hoppade jag av med darriga ben och illamåendet var som en klump i halsen.. Att sedan ta sig ner de 16 trappstegen var en stor utmaning.. Hej stelbenheten!



Jag vill springa i ösregn, jag vill kämpa upp för backar, jag vill springa i fina Axamoskogen och Hallbyleden, jag vill svettas och tycka att det aldrig kommer framsteg.. Jag vill SPRINGA! Inte cykla! 

Det där Göteborgsvarvet känns otroligt avlägset.. Det suger att jag inte ens kan springa en km.. Väntar nog till januari månad och börja springa lite smått.. Försöka träna upp konditionen lite först..

Hur lång tid tar det att komma ifatt liiite när man haft en såhär pass långt uppehåll? Någon som vet?


Glad!

Idag var jag hos den andra sjukgymnasten ang mitt knä. Har nu inte sprungit alls på 1,5 månad.. Total vila från all träning i 1 månad då jag varit sjuk. Jag är så GLAD! Han lyssnade, tipsade och gick igenom knät noga..

Kort sammanfattat har jag löparknä men även en knäskåls-påverkan vilket visar sig i att knät låser sig ordentligt när jag sitter ner.. 

Nu ska jag: TRÄNA! Träna allt! Även lite löpning.. Men bara korta stunder till en början.. 

Negativt: Jag får inte springa längre sträckor på ett bra tag.. Upp till en mil är max! Om ens det.. :( Gbg-varvet är hotat alternativt gå-springa..

Planering: 10 januari - visa löpsteg/gå igenom löpteknik samt utformning av inlägg till skorna eftersom jag (som normalt sett enl löplabbet har ett neutralt steg) då jag böjer knät överpronerar = Inte bra! 

Jag är mer än mycket nöjd över dagens besök.. Visst, mkt utmaning men jag kommer kunna springa.. JAG KOMMER KUNNA SPRINGA! Om det så bara kan vara 10 km ett tag framöver så kan jag springa! 

GLAD! Nu väntar jag på ett nytt besked - håll tummarna!

RSS 2.0