"Jag ska bara.."

Tack för ert stöd :) Ja, hur har jag orkat? Har förmodligen mer energi än många. Är van vid att jobba 15h på raken.. Hade tre jobb (och tre barn) ett tag.. Därefter kom väggen.. Hann som tur var stoppa i tid och var hemma från jobbet ett par dagar.. Och nu, ja det finns inget jag kan ta bort egentligen.. Jag vill inget hellre än att gå i skolan och plugga klart till tandsköterska.. Och jobba måste jag.. Men jag kan säga såhär mycket.. I februari slutar jag praktiken och då minskar "måste"-kraven.. Sen kommer det ske lite förändringar under våren som är till min fördel.. Så även om det kommer vara körigt fram till 111111 då jag slutar skolan så kommer det att bli bättre! Efter 111111 kommer jag bara att jobba och det känns UNDERBART! Bara en sak att syssla med och sen mer tid med mina underbara barn..

Idag är jag hemma från jobb igen.. Känner mig piggare men inte helt bra.. Hade ordentligt ont i halsen och hade samtidigt tre kanonförkylda barn så jag tänkte att det inte kunde skada att vara hemma allihopa idag! Bara mys och vi har verkligen tagit det lugnt.. Jag har tom hunnit plugga inför nästa veckas tenta.. Det jag är mest rädd för är att jag ska bli sådär fruktansvärt trött efter tentan igen.. Vilken fruktansvärd känsla det är egentligen att bara känna sig förlamad av trötthet.. Det kan beskrivas som den tröttheten man har som nygravid förutom att jag nu inte kan sova.. Hjärnan går på högvarv och kroppen är helt slut.. Igårkväll spelade jag på telefonen tills ögonen åkte igen.. Bra sömnmedicin.. Nä, nu sjutton ska det bli förändringens tid! Jag ska bli en piggare och gladare mamma! Men jag är ju som Alfons Åberg "Jag ska bara...." Men jag kan se ljusglimtar som lyfter mig, så mycket kan jag säga i nuläget.. Om ett par veckor kanske jag kan avslöja mer! 

Kram på er ni tappra läsare! 

Och detta var inget löparrelaterat öht! MEN, nu sjutton ska jag vara på G igen med löpningen.. För med löpningen kommer energin och med energin kommer en gladare och piggare Åsa!

Bortblåst

Suck, jag kom ju igång bra.. Fem pass ena veckan och tre längre pass veckan efter. Denna vecka ETT! Jag är sjukt trött, förkyld och har ont i varenda liten del i kroppen. I lederna (!?!) värker det mer eller mindre konstant och en matthet som knappt går att beskriva.. Är hemma från jobbet idag, orkade inte riktigt jobba 14,5 h idag så dagen ska bestå av vila och att samla energi. Jag har dock inte så ont i huvudet vilket är fantastiskt för att vara mig! Men armarna - aaaj.. Hade problem med mina leder när jag var yngre, min mamma och min mormor har stora problem med sina leder så det är väl kanske en tidsfråga men inte nu.. Jag är 30 år! 

Iofs tror jag att detta beror på stress.. Det går inte ihop sig att jobba 50%, plugga 100% (med 20h praktik/vecka och därefter tentaplugga, skriva insändningsuppgifter) och ha tre barn.. Jag är inte övermänsklig även om många i min närhet verkar tro att jag fixar allt, och för det mesta gör jag det men sen kommer såna här "dips". Känner mig jagad kan man säga!? Jag kan egentligen inte ta det lugnt, måste hela tiden göra något. Har förmodligen väldigt höga krav på mig själv och så fort jag går i skolan ökar dom kraven. Hade tenta i tisdags - visste inte hur det gick, tyckte väl att jag borde klarat den men kände mig ändå osäker.. Ett halvt fel hade jag! 0,5 poäng minus! Ja, de där kraven alltså! Men nu är den tentan ur världen och jag får ladda om. Men idag blir det inget pluggande, jag är hemma och är sjuk! Försök få mig att förstå det bara! :P 

Önskar alla en trevlig helg!

Det går upp och det går ner

Förra veckan lyckades jag få till fem träningspass.. Denna veckan blir det bara tre MEN i tisdags körde jag långpass på 55 min. Gissa om benen var skakiga efter?! Idag blev det 40 min i högre tempo - härligt! Imorgon kör jag sista passet och hoppas att jag kan komma upp i 45 min iaf.. Kör lite längre pass för att kompensera det sista uteblivande träningspasset. Har helt enkelt inte funnits tid..

Men jag gillar att pulsen stiger och hjärtat får jobba på.. Det måste ju ge mig fördel i löpningen framöver.. Igår fick jag inbjudan till Vårruset och även Tjejmilen. Vill och vill, bägge två.. Men vi får se.. Vårruset blir det iaf till att börja med.. Ska bli skoj! 

Försöker hitta motivationen att plugga.. Går riktigt segt.. Är trött efter en hel vecka med massor av nya intryck på praktiken och jag har 13 h arbete i helgen.. Men det fixar sig nog i slutändan :) 

Nä, nu får det bli en kopp kaffe.. Det behövs om jag ska vakna till!

Tråkigt innehållslöst inlägg detta.. Hur känns formen för er andra? 

Ha en trevlig helg..

Vikten

Yes! 4 cykelpass denna veckan 25-45 min/gång.. Känner mig mycket nöjd över första veckans träning.. Liten viktminskning så idag tänker jag unna mig lite godis.. Eller ja, jag har redan tagit ett par av barnens bitar.. Har ju grymt svårt att motstå choklad.. 

Kändes skönt att sitta inne och cykla medan snön öste ner utanför! Men jag hoppas verkligen att jag kan komma igång med löpningen snart och att det fungerar.. 

Hur går vinterträningen för er andra?

Motivation?

Hur hittar man motivationen? Jag vet verkligen inte.. Men har cyklat en stund.. Satsar just nu hårt på kost och viktnedgång så det ska skona knän inför kommande löpning. Jag vet inte hur jag ska göra. Skulle vilja köra lite styrketräning och kunna springa korta stunder men det kräver ett gymkort.. Pengarna kan jag ta via mitt jobb (friskvård) men tiden? Får man den gratis!? Hm, tåls att funderas på. Hade ju varit grymt skönt att komma igång nu under januari-februari och styrketräna benet lite extra och kunna springa utan att halka. Som sagt, cykling är ju inte superduperkul.. 

Idag är det torsdag och tre hela dagar har jag kört nyttighet framför allt.. Eller rättare sagt, jag äter det jag vill men tänker mig för och tar lite extra grönsaker.. Men INGET godis! Det är jag mycket stolt över. Var i skolan i tisdags och man är ju hyggligt trött när man vaknat 3,45 och åker med tåget hemåt men jag åt en banan och ett äpple! Så små saker kan göra mig otroligt stolt faktiskt! Nu ska bara vågen ner också! 

Men tre träningspass denna veckan och jag tänker cykla på söndag igen.. Kör kanske inga megalånga pass men jag rör på mig iaf! Man ska vara stolt över det man åstadkommer! 

Ha en bra dag!

Motionscykel

Jag kämpar på med mitt motionscyklande.. Liite mer kul har det blivit men inte jättekul.. Nu har jag precis avslutat 40 min cyklande.. Tänkte köra i lite lugnare tempo eftersom jag tänkte köra "långpass".. Men sen tänkte jag att det kanske inte är jättebra för benet att öka från 25 min till 60 min så jag körde 40 min. Bra kompromiss!? 

560 kcal brända - sådär ungefär och nästan 16 km kom jag! Det är en sjuk skön känsla efteråt och idag kunde jag ta mig nerför trappan utan större svårigheter!? Nu blir det en ordentlig stretch av benen och snart hoppas jag att jag kan komma ut och springa men jag vill nog gärna ha lite vår först :)

 

Åhhhhh, jag blir glad om jag så bara ska kunna springa 5 km igen! Eller iaf 10 km så man hinner se lite :)

RSS 2.0