Träningsvecka 6 (vecka 21)

MÅ: VILA

TI: VILA

ON: Lätt distanslöpning; 35 min - 6km, styrketräning 10 min

TO: Medelhård distanslöpning; 27 min, ca 4,5 min. Uppskattat tid eftersom jag sprang vilse :) 

FR: VILA

LÖ: Lätt distanslöpning; 49 min, 8 km - LÄNGST hittills! 

SÖ: VILA

En bra träningsvecka men inte så bra att jag tränade både onsdag och torsdag men tyvärr blev det så denna vecka eftersom jag var iväg under tisdagen och gjorde lite tester inför en ev utbildning! Torsdagens pass blev väl inte kvalitativt direkt eftersom jag i stort sett bara försökte hitta hem igen! Lördagens pass är jag mycket nöjd med även om tån inte mådde bra efteråt.. men vilken känsla att (för mig) springa så långt! Hade klarat 2 km till av ren vilja om det hade varit Tjejmilen!


Alternativ träning

Ja, min tå värker och gör väldigt ont.. Kan knappt ha skor på mig och därför får denna vecka bli en vecka med alternativ träning.. Egentligen skulle jag sprungit idag men av försTÅeliga skäl går ju inte det.. Kommer ta fram motionscykeln imorgon och köra på onsdag och tordag.. Sen hoppas jag att tån läkt bra till lördag/söndag för ett löppass.. Min farmor har varit här idag och lämnat massor av bra grejer som jag kan använda för att undvika såna här grejer..

Men jag har idag suttit och kollat på löparskor.. Köpte ju ett par nya i början av maj och har ju fått ordentligt ont på flera ställen.. Visst, dom kanske inte är insprungna men ändå.. Jag tror inte dom är helt bra.. Jag får lätt blåsor på fötterna och det är mer än tidigare med dom här skorna trots att jag sprungit tre ggr/vecka sedan mars månad.. Om det är någon skokunnig som kan tipsa om bra skor med MYCKET stötdämpning och för ganska breda fötter, mer eller mindre ingen pronation så tar jag gärna emot tips så kan jag sitta och dregla och drömma innan jag beger mig till löplabbet och köper ett par bra skor.. Trodde jag köpte ett par bra nu eftersom jag sprang på löpband och kollade ut noga men icke.. :( Men nu vet jag iofs mer om mina problemfötter än tidigare.. Men dom MÅSTE hålla för löpning.. Jag älskar det och jag tänker i ren protest springa denna tjejmil om det så blöder på fötterna.. Jag har fött tre barn så det ska nog gå bra :) 

8 km

Har idag för första gången någonsin sprungit 8 km i sträck! Faktiskt utan mer eller mindre problem.. Om man räknar bort den blodsprängda tån som värkte galet från 5,5 km.. Nu blir det faktiskt lite vila för att den ska få läka ordentligt.. Ska försöka komma till farmor som har fotvårdsklinik också! 

Men vilken känsla att kunna springa så långt! Bara 2 km till målet.. Sprang på 49 min idag! Så jag tror inte mitt mål att hamna under 60 min är omöjligt..

99 dagar kvar idag!

Tjejmilen på Facebook

Hittade idag att Tjejmilen finns på facebook! Kul grej tycker jag! Lite peppande att läsa om andra som också ska springa! Man kan få lite tips inför detta eftersom många andra har sprungit förr! 

Vill du också hitta dit: http://www.facebook.com/tjejmilen


Laddar för långlopp

Imorgon är det långloppstajm! Ja, det har ju inte blivit ett riktigt långlopp än men 49 min ska vi vara ute imorgon.. Tack vare mina föräldrar kan jag springa tillsammans med maken - lite lättare att peppa sig då! 

Jag är en bekväm människa i grund och botten men sen kan jag nog peppa mig själv till mycket men just såna långa pass har jag nog svårt att motivera mig utan att gå nu i början.. Det är ju skönt att ha någon att prata med också för det kan vi, vi kör lugnt promenadtempo! 

Långlopp!


I ♥ Garmin!

Tack och lov för min Garmin Forerunner 305 som jag fick när jag fyllde 30.. Utan den hade jag förmodligen fortfarande varit ute i skogen och irrat omkring.. Jag var helt vilse! Hade ingen aning om åt vilket håll jag bor och helt plötsligt var jag i Hallby och stod öga mot öga med Hallbys mördarbackar! Eftersom jag inte hade någon aning om åt vilket håll jag skulle eller knappt kom ifrån slog jag enkelt in på klockan att jag vill HEM! NU! ;) Den lokaliserade vart jag startade ifrån och sen var det bara att springa på!

 



Så löppasset idag som skulle ha varit 28 min löpning (ca 4 km enl marathon-programmet) har jag ingen aning om vad det blev.. Men ungefär 28 min löpning och ca 4,5 km.. Men jag sprang egentligen mer men hade inte igång klockan.. Men nu har jag kört terränglöpning, testat klockan och varit i Hallby! 

Nej, tacka vet jag att springa runt Munksjön, Rocksjön eller runt Mariebo.. Ställen där jag hittar.. Men tack vare Garmin kan jag ju ge mig ut varsomhelst :)

 

Note to self: Glöm inte mobiltelefonen! Var lite rädd att möta en orm, såg en ofarlig kopparorm som solade sig..


Träningsprogram

Jag följer Anders Szalkai´s träningsprogram på marathon.se för att klara milen på 60min, nu är jag inne på vecka 6. Jag började på vecka 4 eftersom jag då sprang Vårruset och vann resan till Tjejmilen!

Här är träningsprogrammet för träningsvecka 6:

Måndag: VILA
Tisdag: Lätt distanslöpning 35 min, 5 km samt styrketräning 10 min
Onsdag: VILA
Torsdag: Medelhård distanslöpning 27 min, 4 km
Fredag: VILA
Lördag: VILA
Söndag: Lätt distanslöpning 49min, 6km

Efter varje träningsdag självklart också streching!

Träningsvecka 5 (och hur jag sprang inom parantes)
Måndag: VILA
Tisdag: Lätt distanslöpning 28 min, 4 km samt styrketräning 10 min (25min-4,31km+styrka)
Onsdag: VILA
Torsdag: Lätt distanslöpning 28 min, 4 km (29min-5km)
Fredag: VILA
Lördag: VILA
Söndag: Lätt distanslöpning 42 min, 6km (40 min, 6,47km)


Träningsvecka 4
Måndag: VILA
Tisdag: Lätt distanslöpning 21 min, 3 km samt styrketräning 10 min (34,26 min, 5,78 km)
Onsdag: VILA
Torsdag: Lätt distanslöpning 21 min, 3 km (16,05 min, 3km)
Fredag: VILA
Lördag: VILA
Söndag: Lätt distanslöpning 35 min, 5 km(sprang inget)

Ja, vecka 4 blev ju inte alls som programmet. De andra veckorna är mer efter schema.. Vecka 4 ville jag testa kroppen lite.. Veckans träning kommer alltid att komma efter avslutad träningsvecka!


Välkommen

Hej och välkommen till min blogg!


Här kommer jag att skriva om mitt nyblivna stora intresse: Löpning!

Varför väljer jag då att göra en blogg om detta, det finns ju hundra andra bloggar om löpning.. Jo, för att peppa mig själv mot nya mål, att kunna gå tillbaka och läsa att det går att komma förbi de där hindren som motade ett tag, att peppa mig själv och att kunna se framstegen!


Det hela började med att jag tränade inför Vårruset 2010! Jag började då att springa 8 mars och klarade inte att springa 3 km utan att gå två ggr! På Vårruset klarade jag att springa de 4,6 km och dessutom vann jag en resa till Tjejmilen 2010 - självklart hoppade jag på det tåget och här är jag nu! I full träning inför detta.. Att klara springa milen var mitt mål för 2011 men nu kör vi!

Jag tränar med marathon.se´s träningsprogram och tränar 3 ggr/vecka för att klara milen under 60 min..

Häng med!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0