Update

Idag ringde jag och bokade en ny tid hos en annan sjukgymnast.. Han lät verkligen intresserad och frågade massor, gav tips på stretchövningar och uppmuntrade att cykla och promenera mycket! Verkligen skillnad mot den andre sjukgymnasten.. Frågade även om något knäskydd (har hittat detta) men han kunde inte säga att det var direkt bra för löparknä men detta är nog mer som jag vill ha egentligen.. Men men, tog inte upp det så noga just nu.. 

Känns iaf skönt att ha fått en tid även om det är den 21 december men då hinner jag ju testa lite stretch och även röra på mig.. Har för övrigt haft en grym träningsvärk i ben och rumpa sedan jag promenerade 2*30 min upp och nerför backen/berget jag bor vid.. Skulle till vårdcentralen och gick ner och missade bussen hem och gick hem och uppför hela backen igen.. Den är brant vill jag lova och det känns men bra träning känns det som.. Lite pulshöjande! 

För övrigt är jag SJUK! Jag har ont i hela kroppen, enorm huvudvärk och idag kom även halsont.. Ynkligt värre.. Började redan i torsdags då jag kände mig febrig och hade ont i huvudet.. Skulle gått och jobbat idag (15h) men jag orkade verkligen inte! Och tur var väl det för jag har fortfarande feber och det känns som om huvudet snart ramlar bort.. Så med dessa ord ska jag gå och lägga mig i min säng och bara VILA! 

Om sex månader är det tänkt att jag ska springa Göteborgsvarvet - kommer det att fungera tro!?


Ha en skön vecka!

Sjukgymnastbesök - del 1

Igår var jag hos sjukgymnasten med mitt knä.. Ja, det andra fick ju hänga med också.. 

Kort sammanfattat så sitter mitt muskelfäste som sitter nedanför knäskålen snett. Mer snett än hos andra.. På bägge benen. En typ av löparknä.. Fick ett par övningar som jag skulle göra för att träna upp lårmusklerna som på något sätt skulle stärka detta fäste.. Det är inte så att jag inte tror på honom men jag fick inget förtroende för honom.. Frågade om detta fungerar om jag kunde fortsätta att springa.. Ja, det kommer nog gå att springa 3 km iaf!??!?!?!?! URSÄKTA MIG LILLA GUBBE ville jag säga.. Men sa istället: Men 3 km är ju inte ens träning! Inte fasen är det träning att springa 3 km varenda gång om man är van att springa mellan 6-13 km och vill gå vidare! Jag blev LEDSEN! 

Denna man förstod inte att man kunde tycka löpning är kul.. Du kan ju cykla tyckte han.. Jo, visst men det är ju inte det jag vill och det verkade han ha svårt att förstå.. 

Ska därför ringa en annan sjukgymnast för att få en second opinion, dumt?





Bokat

Nu har jag bokat besök hos en sjukgymnast! Nästa torsdag fick jag tid.. Knät gör inget ont alls nu och det är ju skönt.. Ska försöka cykla en stund idag (inomhus! Det är MÄNGDER med snö ute).. 

Kort uppdatering!

Ledsen

Det känns inget bra.. Löpningen känns seg och tröttsam.. Jag har ont i mitt knä.. Inte ONT men ont.. Värre är det efteråt då det ibland känns som det inte går att sträcka ut knät.. Ursäkta språket men FAN vad less jag blir.. :( Varför ska alltid något krångla?

Jag kan inte springa halvmara när det gör såhär ont.. Jag kan knappt springa 3 km utan att det känns.. Imorgon ringer jag till en sjukgymnast och ber till högre makter om att det inte är så allvarligt.. Ta inte bort min löpning när jag äntligen har hittat något som jag gillar..

Men visst, det var inte kul att springa idag.. Även om solen sken, förutsättningarna var bra så var det inte kul.. Det kändes segt och jobbigt.. Å ena sidan har jag ju bara sprungit två gånger sedan jag blev frisk från den envisa förkylningen.. Å andra sidan blev ju inte tiden jättedålig.. Jag vet att jag är en person med höga krav på mig själv.. Har jag någonsin varit nöjd över min löpning? Jo, när jag genomförde terrängloppet i september! 

Dagens pass:

Distans: 8,35 km
Tid: 51,49 min
Snitthastighet: 6,12 min/km
Snittpuls: 168
Maxpuls: 184

Fråga; Är du alltid, ofta, sällan nöjd med dina träningspass? 

Snälla, ge mig lite peppning! Nu ska jag göra pannkaka till gnälliga fisungar!

I´m back, eller nåt

Första löppasset på två veckor.. Det var mörkt.. Det var en trött Åsa som åkt fram och tillbaka Göteborg-Jönköping två dagar i rad (med 11 h hemma mellan).. Så förutsättningarna var väl inte de bästa.. Men ut kom jag med en dundrande huvudvärk och mådde illa för jag var så fruktansvärt trött!

Dagens pass:
Distans: 5 km
Tid: 31,14 min
Snitthastighet: 6,15 min/km
Snittpuls: 171
Maxpuls: 189

Hög puls men mycket uppförsbackar.. Mycket och jobbiga backar! Men nu ska jag bara försöka springa roliga pass som jag känner för! 

GLÄDJE! 


Välkommen november

Nu är november månad här.. Två månader kvar av 2010. Nu ska det tränas!



Nu kommer månaden då höst och vinter inte riktigt kommer överens..

Äntligen börjar halsen bli bättre så snart snart kan jag komma igång igen.. Inatt drömde jag om att jag var ute och sprang långlopp.. Hmm, längtar lite kanske? Vill bara hitta tillbaka till glädjen och vilja springa igen! 

Tips?

RSS 2.0